stjärndag två och tröstlöst klättringsläge


Dag 2 av ”stjärnspelet” och smekmånaden är delvis över… Bara två stjärnor idag och katastrofläge när Storasyster insåg att det innebar… noll premier. Kändes tom ganska taskigt att behöva säga; nä, där lyckades du faktiskt inte riktigt. Men så måste det väl förmodligen vara, en vinst är ju bara en åtråvärd om den inte är allt för lätt att vinna. Och kanske var det därför hon fuskade i grenarna fingersug och kvällsmat, det gick ju så lätt igår, kanske man inte behövde jobba så hårt idag.. Nåväl, vi får se vad morgondagen har att bjuda.

I lillebrors värld finns det en hobby som slår allt annat (utom möjligen att äta) och det handlar om att K-L-Ä-T-T-R-A! Och det börjar faktiskt bli tröttsamt, man får vara på absolut helvakt hela tiden. Det känns inte precis tryggt att ha en galen 14-månaderskille högt uppe på en köksstol med sikte på att klättra vidare. Vissa stolar stoppas undan (storasysters extra höga är en favorit som brukar hamna bakom lås o bom) och hade det funnits plats så hade nog alla 9 köksstolar som finns runtomkring i huset åkt undan nånstans.

Annonser

4 svar till “stjärndag två och tröstlöst klättringsläge

 1. jag vet inte om det här är vad du vill läsa, om inte så hoppa bara över den här kommentaren =o)
  iaf, vi har provat belöningstanken och för oss fungerade det ett litet tag… två veckor kanske sen är man tillbaka i samma gamla vanliga.
  för barnen lär sig ju faktiskt ingenting. egentligen.
  hur vi löste det? problemet som var vill kanske inte Barnet läsa om på nätet om 15 år men vi kan ta det via mail om du vill.
  Det som fungerar hemma hos oss är rutiner rutiner rutiner. Trist men sant. Har jobbat stenhårt på morgonrutinerna i många månader och nu ÄNTLIGEN sitter det med möjligen en liten påminnelse. Men utan bråk och tjat vilket var vårat mål.

 2. Oh well. Folk är olika. JAG ska i alla fall prova och se om inte min unge kan lära sig något av det.

 3. pappabloggen2

  Hmm, nej man skall kanske inte ha övertro på metoder men faktum är att första gången vi fick ordning på fingersugandet var det i princip samma sam men utan stjärnor. Och då höll det väl ett drygt halvår. Vi testar! 🙂

  Förresten – bara glad när folk delar med sig av erfarenheter oavsett typ!

 4. När jag var aupair i USA (hos första familjen, bytte sedan) så körde vi en variant av detta med deras två söner som hade ADHD. Dock var det även negativ belöning eller vad man ska kalla det och det tror jag inte på. Dvs vi tog bort poäng också. Och så fick de ”köpa” roliga saker med poängen. Det tycker jag är fel men med bara positiv belöning kan det kanske funka. Dock måste barnet vara så stort att det förstår det. En av pojkarna var 5 år men kanske 3-4 år bara pga av ADHD-barn oftast är lite sena. Han förstod inte varför han inte fick 15 minuters Nintendospel för att han inte hade några poäng. Det gick bättre med 8-åringen. Men jag trodde inte på det hela och föräldrarna slappade med det på helgerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s