vinden vänder lite som den vill


Efter det där förra inlägget när hela livet kändes som att gå i  motvind av stormstyrka kom den stora vändningen såklart ganska snart! Den händer ju gärna det när man tror det som minst.. Båda barnen tillfrisknade, undertecknad likaså, vädret slog om mot nåt som kunde antyda vår, jobbsituationen stabiliserades (en aning), sambon överraskade med blommor (kan vara första gången någonsin, iaf sådär spontant, kändes oväntat bra), jag fick en länge efterlängtad leksak (iphone, så fånigt nöjd att jag skäms) OCH vi vann färjebiljetter värda flera tusen på nån tramsig nättävling som jag verkligen inte ansträngt mig för att vinna. Helt sjukt!

Efter det kom en solig och underbar helg som tyvärr avslutades med en tokkamp mellan mig och storasyster vid hennes läggning, en av dessa galna trotskamper som känns helt omöjliga att vända när det väl tagit fart. Jag fick kasta in handduken och be sambon ta över. Förmodligen rätt att inte försöka vinna till varje pris men också smärtsamt att somna på var sitt håll med en olöst konflikt. Och som ett brev på posten blev morgonen idag ett tveklöst high score i trots, strul och bråk. Detta trots att jag (med gårdagskvällen i färskt minne) gjorde allt för att undvika fällorna, inte minst genom att ge oss själva dubbelt så mycket tid för processen påklädning -> avfärd. Men det som normalt tar 20 minuter blev alltså drygt 40 minuters olustigt bearbetande (diplomatiskt uttryckt). Vi blev sena ändå och fick lämna hos den redan utflugna dagisgruppen på väg mot sitt utflyktsmål. Det fina i den kråksången var att med så mycket tid hann vi både bråka och bli vänner redan på morgonen. Och det var massor av kramar och pussar vid lämningen. Och ikväll gick läggningen nästan bättre än någonsin, obeskrivligt skönt! Så nu skiner solen igen.

Galet hur det vänder fram och tillbaka. Man vet iaf att man lever när man har småbarn!

Annonser

5 svar till “vinden vänder lite som den vill

 1. Äntligen finns det nåt att läsa! Hoppas solen skiner söderöver!

 2. Vi kan väl säga såhär: Livet är sällan tråkigt när man har barn!
  Imorgon ska den här morgontrötta mamman klara eldprovet med att få barnet till dagis senast tio i nio, för de ska med bussen och se teater i stan. Jag är världssämst på att komma i tid till dagis. Men det är väl bara för att jag är mammaledig och har all tid i världen. Vardagsedge!
  Skönt att tillvaron verkar ljusare! Kram

 3. Ibland är livet bara alldeles UNDERBART! 😀

 4. Skönt att det börjar vända!

 5. pappabloggen2

  Ja det går åt rätt håll nu, det känns tydligt. Vi har haft en förkylningssvacka igen men nu måste det vara om inte sista så näst sista innan våren tar vid på riktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s