inte ropa hej


Ja det kunde man ju gett sig den på. Hur kan man vara så korkad så man uttalar sig om att sjuka barn verkar vara på bättringsvägen innan man vet säkert…

Stackars Lillebror, han har hängt som en trasdocka hela dagen och tittat frågande på oss andra. Ser ut som han tänker; Vad är det som händer? Hjälp mig!

Farmor som varit här i helgen prickade ju in en sådär lyckad helg. Men Storasyster var på g så liv i luckan var det ju ändå.

Nu väntar en ny pappaledig vecka, åtminstone inledningvis inklusive vård av sjuk sambo. Mysigt att vara två stora o en liten (Storasyster på dagis) men inte så kul för sambon att vara sjuk såklart.

6 svar till “inte ropa hej

 1. Mallisvännerna

  Usch vad eländigt med härjande magsjuka!! Ni får krya på er. Får ni föresten lov att lämna storasyster på dagis när övriga i familjen är magsjuka….? Får vi nämligen inte på vårt dagis. Och det kan såklart vara besvärligt när man själv är däckad att samtidigt ta hand om en frisk liten piggelin. Hur som helst – hoppas att ni alla snart är friska! 🙂

 2. pappabloggen2

  Ingen regel vad jag vet (enda jag vet är att man skall ha varit kräk/diarréfri ett dygn), låter lite väl eller? Hon har ju varit frisk i 3-4 dagar och vi själva är ju eg smittsamma före utbrottet?!

 3. Mallisvännerna

  Reglerna vid sjukdom har alltid varit ganska hårda och strikta på vårt dagis. Där är det 2 symptomfria dagar som gäller vid magsjuka + att ingen familjemedlem får vara sjuk. De har delat ut papper från smittskyddsinstitutet som säger att man kan vara smittsam ca 2 dygn efter symptomfrihet. Vet inte riktigt varför de är så hårda på det där med familjemedlemmar….kan man bära med sig en annan persons smitta??? Jag har ingen aning faktiskt. Hur som helst hoppas jag att ni alla är pigga piggeliner allihop snart!! 🙂

 4. pappabloggen2

  ser mkt bättre ut ikväll, obs ropar inte hej men är glad för det lilla 🙂

  Era regler är ju på gott o ont. Om det verkligen minskar smittorna så är det ju eg mkt smartare o förmodligen ngt alla tjänar på i längden, även om det förmodligen känns som lite onödig vab ibland?

 5. Stackars lille skrutt! Jag fasar inför vår nästa omgång… Hur räcker man till med två sjuka barn liksom? Ja ja, det som inte dödar härdar antar jag.
  Så – här får ni lite bli-friska-baciller, bort med magsjukorna nu!!!!
  Kram!
  Ps. Vårt dagis tillåter inte heller att man lämnar barn om man har magsjuka i familjen. Ds

 6. Usch,krya på!

  Mallisvännersnas regler gäller i vår forna kommun också, Lomma, iallafall på vårt dagis innan vi flyttade. Här i Italien gäller 24h regeln men första året vi var här ändrades den till 48 + hela familj frisk då bacillerna bara vandrade runt, runt på skolan.

  Absolut gott att ses i julas, mer sånt!
  Kramen
  Nina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s