cafédebatten


Förmodar att den är bekant, annars kan man läsa här och här och här. Egentligen kan dom två förre detta äkta makarna ha sina fåniga ankdammsdebatter för sig själva men sakfrågan är ju helt sjuk. Okej om ett café helt enkelt inte har plats för en barnvagn om det är helt fullt på stället. Men ärligt talat, i alla andra fall har jag svårt att se skillnaden mellan den diskrimineringen och alla andra former av diskriminering (om jag inte är missminner mig är det brottsligt att inte ha handikappanpassat ett café eller en restaurang?!).

Men ännu mer upprörande är den allmänna intoleransen som verkar råda – ”39 procent av Aftonbladets läsare tycker att det är okej att förbjuda både barn och barnvagnar på kaféer” och ”27 procent vill bara förbjuda barnvagnarna.” Dessutom haglar dom inskränkta och egoistiska kommentarerna.

Och visst, barnvagn är en övergående fas till skillnad från att vara rullstolsburen så skall man prioritera så är det ju inget snack men vad är grejen med att vi så gärna stänger ute??? Oavsett om det är barnvagn, rullstolar, flyktingförläggningar, sexuell läggning eller hudfärg.

Å andra sidan verkar den ena huvudparten säga vad som helst för att synas o höras. Inte så imponerande även om man blivit både tjock o deppig av sin graviditet.

3 svar till “cafédebatten

  1. Nä, henne gillar jag icke! Ej heller de idiotiska kommentarerna kring detta ämne. En person skrev till exempel att småbarnsföräldrar inte borde få åka buss under rusningstid i Stockholm. ”De har ju ändå inga tider att passa, så lämna plats till andra resenärer”. Morr!

  2. pappabloggen2

    Man borde bo i Spanien hela småbarnstiden, alltid generöst och välkomnande var man än kommer. Kommer ihåg när vi var i Barcelona när sambon var gravid – folk lämnade plats bara hon tittade på en buss 🙂

  3. Jag visste inte ens att det fanns kaféer som förbjuder barn och barnvagnar. Det verkar ju konstigt. Nattklubbar och pubar är väl en sak, det är inte så lämpliga miljöer för barn, och möjligen också lyxigare krogar efter en viss, rätt sen tid på kvällen så att föräldrar som har lyckats få barnvakt ska slippa barnskrik, men kaféer?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s