pepparkakor och katastrofal julkalender


Storasyster är skön på att inte hälsa när man kommer hem. Ytterst sällan (men hemskt uppskattat) skriker hon paaaaaaaappa och kommer springandes efter en kram. Lillebror kommer däremot ofta sättandes på alla fyra i 120 knyck för att hälsa (men glömmer ibland bort vart han var på väg). Oftast är Storasyster totalt inne i det hon gör att hälsningar rationaliseras bort. Som idag, redan när jag bara tar i ytterdörrens handtag så har hon inlett sin ”hälsningsfras” – Pappa, vill du ha en pepparkaka? Allt medan hon passerar mig i full karriär för att ta sig till resultatet av eftermiddagens pepparkaksbak. Kort därefter står man där med en av hennes egna kreativa verk – ett styck centimetertjockt pepparkakshjärta som för den oinvigde mest smakar pepparkaksdeg men helt fantastiskt för en lyckligt hemkommen pappa.

julkal

Årets julkalender på TV blir den första Storasyster kan få någon större behållning av och det verkar lovande men lucköppningen… vi hittade ettan och allt väl så långt men jösses vilket katastrofläge det blev när man var tvungen att vänta tills imorgon med nästa lucka. Och dessutom skall hålla på så i 24 dagar! Hoppas det blir mer tålmodiga toner snart annars kommer jag ge upp den kampen innan lucka 4.

Första december förresten – var det inte precis sommar?! Dags att våndas över jobbstress och julklappar… men också dags att se fram emot julmys och lite (oklart hur mkt) ledigt.

3 svar till “pepparkakor och katastrofal julkalender

  1. SV: Jag jobbade idag så jag vet inte om hon såg den, hon brukar inte vara så jätte intresserad av att sitta still vid tvn så jag tror inte att hon sett på den.
    Men det kommer en rapport om det när jag har koll på läget!

  2. Bra tålamodsövning för barn alltså 🙂

  3. Är du årets pappablogg?? =)

    Anmäl dig då här: http://pinuppa.blogspot.com/2009/12/arets-pappablogg-2009.html

    Ha det gott………

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s