snippor och snoppar + hilfe bitte


Storasyster skulle gå på toa och kom av okänd anledning att tänka på några av dagiskompisarna. ”Har Elsa ingen snopp?” undrade hon och jag svarade såklart att hon inte hade det för hon har ju en snippa. Då kom hon att tänka på Moa och undrade om ”Har Moa inte någon snippa?” vilket jag insisterade på att hon ganska säkert har. ”Oooookey” svarade Storasyster ganska ansträngt eftersom hon redan var mer inne i sitt toalettbesök än i vår diskussion vid det laget.
[Elsa och Moa heter egentligen något helt annat]

—-

Nåt helt annat – vi har nu haft en tv som i flera månader kommunicerar på tyska. Storasyster har lyckats ändra någon inställning som jag under inga omständigheter kan hitta. I och för sig imponerande men nu är jag lite trött på ett evigt återkommande bier und currywurst-sug. Finns det någon teknisk där ute som kan förklara hur man ändrar inställningarna för språk på en Philips platt-tv? Gissar att de har ungefär samma ”operativsystem” på de flesta Philips.

[Uppdatering] Problemet löst: farmor skickade en länk till en användarmanual, iofs fel manual men det fick mig att leta upp rätt version på nätet. Hade iofs inte räknat med att det skulle lösa saken eftersom problemet var så otroligt märkligt, att valet av språk helt enkelt inte fanns. Och först fanns ingen hjälp, stället där manualen sa att man skulle välja fanns helt enkelt inte. Lite turligt hittade jag dock lösningen under felsökning. Visade sig att Storasyster först lyckats välja tyska OCH SEN lyckats peta över tv’n i nåt analogt läge och då får man av nån logisk (?) anledning inte välja språk.. Väl tillbaka i digital version fanns språkvalet! Som sagt mkt logiskt.

2 svar till “snippor och snoppar + hilfe bitte

  1. Ja det är riktigt läskigt hur snabbt de kan ändra på inställningar på tekniska mackapärer…

  2. Båthuspernilla

    Härligt, en blivande elektroingenjör *ler*.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s