svininfluensan


Inser att det, i ljuset av att människor ligger i respirator och faktiskt dör, är ganska ”litet” att gnälla över själva beslutet om vaccinationen men jag är så trött på alltihop nu. Samtidigt går det ju absolut inte att glömma hela saken (även man försöker). Mitt logiska tänkande är klart som korvspad i sak, det ÄR bättre att både vi och barnen vaccineras (om nu barnen erbjuds, vilket är oklart). Men samtidigt har ju konspirationsteoretikerna (som ju även varit här i bloggen och aktivt försökt spä på oron) gjort sitt till för att göra det mer bekvämt att inte ta ställning (man har ju liksom en ursäkt, det KAN ju finnas en oansenlig risk). Och där ungefär stannar tanken och börjar om från början igen. Och igen, och igen osv.

T-R-Ö-T-T-S-A-M-T ! !

—-

Nu har vi avverkat inte mindre än tre kalas för att fira Storasysters 3-årsdag. Kalasen: Dagisgänget, bara familjen (på själva dagen under veckan) och nu ytterligare några goda vänner! Inte konstigt om Storasyster kommer lida av storhetsvansinne framöver. Det får bli till och hitta en rymlig extern lokal i framtiden.

Djurgården IF—-

Grattis DIF som ju är Granis lilla tejneseriehold som dansken säger! Det satt hårt inne men måste ha varit desto roligare efteråt.

10 svar till “svininfluensan

 1. jag kan inget annat än hålla med dig angående vaccinationen.
  Folk säger att man dör och blir så oerhört sjuk av sprutorna, men jag och min dotter har vaccinerat oss då min dotter är i riskgruppen och då fick även en förälder chansen att göra det, så varför inte?
  Min fru kommer även också att göra detta när chansen ges.
  Kan säga att både jag och min dotter är fullt friska idag och känner inga konsekvenser av sprutan.
  Hellre ta chansen med sprutan än nästan vara garanterad att bli dödssjuk av influensan.
  Ny besökare på din blogg. =)
  Ha en riktigt bra dag!
  Mvh/ Andreas

 2. Jag hejade ju på Assyriska (eftersom jag är från Södertälje ursprungligen) så jag tyckte ju det var trist att de inte gick upp. Sedan var ju det som hände efteråt väldigt onödigt och trist.

  På tal om det här med vaccinet så tycker inte jag att beslutet verkar så svårt. Det är ju ingenting annorlunda med detta vaccin jämfört med andra influensavaccin egentligen. Och även om man inte vanligtvis vaccinerar barn mot vanliga influensan just så vaccinerar man ju (ja, de flesta, antagligen ni också) mot en massa andra sjukdomar, röda hund och allt var det är. Så tror inte att du behöver oroa dig!

 3. Vi vaccinerar oss i morgon, vi har även valt att vaccinera dottern sen de ändrade på reglerna för barn. Eftersom vi bägge är lärare och träffar folk hela dagarna så känns det som en no brainer… Men jag förstår vad du menar, det är så jobbigt med all skrämseltaktik och skräckscenarier som målas upp mest hela tiden…

  Fick du någon fars dagpresent förresten?

 4. Ja jag är så less på hela eländet om den där influensan. Hur man än gör gör man ju fel!

 5. Jag har hela kroppen full med svinvaccin nu och hittills, ett par timmar efteråt, är jag lika fin som vanligt =). Min syster har barn, varav en är i samma ålder som Storasyster och de mår oxå fint.

 6. Hej!

  Jag tycker det är lite hemskt att man pumpar kroppen full med gifter. Inte så ”kul” om jag får säga det rätt ut. Har skrivit om det här på min blogg! Välkommen att läsa!

  http://soderfamiljen.wordpress.com

  /Mattias

 7. pappabloggen2

  Andreas; bara att gratulerar till ett beslut! 🙂 Välkommen hit och åter!

  Anna; ajaj ang Assyriska, tycker det är kul med lag som inte är AIK o IFK o DIF osv men i detta fall har jag ju en liten dust med en annan bloggare DIF/MFF som är roligare om vi är i samma liga.. Du har rätt ang antalet andra vaccin som man ju gladeligen trycker i sina små MEN där finns det också dom som har andra åsikter! Igen, samma jobbiga EGNA beslut 🙂

  Skolis; ja ju mer smittrisk desto större anledning, det är klart! Fars dag; jajamen, finfina kallingar såklart! 🙂

  Mathias; LESS är precis ordet!

  Sandra; skönt att höra faktiskt!

  Soder; Men DU! Det blir lite knas när du hoppar in o gör precis det som irriterar mest, jag vet inte om det är rätt eller fel med vaccinet men när nån uttrycker sig kategoriskt och använder retoriska grepp som ”pumpar gift” så blir jag skeptisk!

 8. Såhär en dag efter svinvaccin kan jag rapportera att jag har en smula ont i armen. I övrigt fin, känner mig inte ett dugg giftig =)

 9. Pappabloggen: Nu känns det ”trist”, när du låter så otrevlig i tonen. Usch. Försöker hålla positiv ton, men det blir svårt.

  *Mungiporna ner*

  /Mattias

 10. pappabloggen2

  Sandra; Skönt att höra! SKriver mer i nästa inlägg!

  Söder; Nåja, så illa var det kanske inte. Du missar poängen med inlägget och jag replikerar utifrån det. Saklig kritik utan personliga påhopp är nog ett minimum du får räkna med om du kommenterar utan att ha läst inlägget ordentligt. I annat fall är det ju lätt att tro att kommentaren har ett annat syfte än att kommenterar inlägget och så var det väl inte??! Så – upp med giporna igen och kommentera med inlevelse så blir allt bra och du är alltid välkommen! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s