bibbla-perioder


Man har sin olika bibblaperioder i livet. Jag hade som så många andra en bokslukartid, tror det var i slutet av mellanstadiet? Under högstadiet låg biblioteket inte så högt i kurs. Sen kom en period i gymnasiet plus lite till när man inte hade några stålar men ville läsa alla skidåkar- snowboard- och fototidningar. Riktig fest var det när dom reade ut gamla nummer av Åka skidor och Foto.

Under komvux- och universitetsperioden lånade man inte så mycket böcker (för dom var man ju oftast tvungen att köpa) som lugnet och läsplatserna. Jag älskade studietiden på många sätt men inte minst för bibblaplugget med kursare, fikorna inklusive!

Sen får man väl erkänna att man inte precis sprungit ner dörrarna på något bibliotek på ett tag. Tills nu. Nu har nog en ny period så smått inletts med ankomsten av barnen. Och särskilt nu när Storasyster får allt mer behållning av aningen mer avancerade böcker.

bibblan

Idag lånade vi en ICA-kasse full av Astrid Lindgren mm. Både i bokform och som ljudböcker. Det är egentligen helt genialiskt. ALLA* kan ta del av både högt och lågt inom böcker, film och spel. Jag älskar det! Och nu med barnen så får man chans att återuppleva den där underbara upptäckarglädjen som det är att hitta in i den ena underbara fantasivärlden efter den andra. Ser fram emot många sköna bibblabesök dom närmsta 10-15 åren.

* Utom såna som jag då som först måste betala av skulderna för gamla återlämningssynder… Osäker på hur mkt jag är skyldig men skäms nästan lite för att fråga, hoppade det idag iaf.

Annonser

Ett svar till “bibbla-perioder

  1. Fast i vår familj har vi bestämt oss för att det är tvärtom med bibloskulderna: vi är ju mecenater åt böckerna!

    (Vi skäms egentligen. Men kan bara inte lämna tillbaka i tid!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s