världens bästa barn-idrotts-verksamhet


..kan vara det iaf. LUGI handbolls bollförskola.

Det är på inget sätt imponerande eller svårt. Tvärtom det är en väldigt okomplicerad verksamhet. Barn från ca 1 till 4 år som träffas varje lördag i en klassisk gympa-hall. Lite uppvärmning, fram med massor av redskap, plintar, rep, mattor, bommar och romerska ringar. I ett hörn finns bollar och mål men det är långt ifrån det mest populära tillhållet. Mammorna och papporna har ansvar för sina respektive kids. Med en kvart kvar hjälps alla åt att städa upp och ett litet inslag av tävling avslutar dagens övningar – springtävlingen. Men det är också den enda antydan till något annat än ren lek och glädje. Men glädjen är kvar – alla jublar när det skall springas. Och dom flesta vinner nog, bara att ta sig fram som en av dom ca 50 i denna lilla gympahall är en bedrift.

Egentligen skulle all idrott vara lite mer som bollförskolan. I varierande grad såklart men ändå.

Uppdaterat – hmm glömde ju. Verksamheten är tom gratis. Klurig verksamhet att ta betalt för + smartare för föreningen att skapa sig goda vänner för framtiden (blivande medlemmar, engagerade föräldrar, kanske tom nån sponsor). Aldrig det som var nån listig baktanke men en bonuseffekt.

bollskolanIMAG0275

Annonser

9 svar till “världens bästa barn-idrotts-verksamhet

 1. härligt att du hittat en idrottsverksamhet för barn som uppenbarligen har som mål att få deras intresse att växa, snarare än att sätta press och krav på dem! Grattis – verkligen!

  Sen vill jag tacka för en blogg som ska handla om att vara pappa och sen gör det också!

  Det är så jag vill att min nystartade blogg skall vara också!

 2. pappabloggen2

  Tack själv. Ligger nog nåt i det där med bloggar som säger sig vara ngt o sen tappar siktet. Det gör jag också ibland men brukar påminna mig om syftet. Kikar in hos dig med!

 3. sv; Jo det är sant. Men jag tycker ändå att så länge man får ett friskt barn, med tio fingrar och tio tår så skall man känna sig lyckligt lottad. För mig är det i alla fall det som betyder mest. Sen kan det förstås vara annorlunda för kvinnan då hon bär på barnet.

 4. SV: Dörrar och fönster stängda och gömma sig i skyddsrum med andra ord.

  Var och vad ska du göra här i våran håla..

  Nepp blir ingen match imorgon, tittar på tv tror jag, men det känns riktigt svårt mot aik måste jag erkänna, men jag tacker er för eran hjälp =D

 5. Låter jättekul. Så roligt sätt att utnyttja hallen på. Verkar otvunget så det ryker.

 6. Åååå, hoppas det finns nåt sånt häromkring när våran lillpys blir lite större .Tyärr är det så att det i en liten Norrländsk stad med ett hockeylag i Elitserien är de flesta pappors dröm att få avla en ny Foppa eller Jonte.

 7. pappabloggen2

  Mathias (mfl) – verksamheten här började i mkt liten skala i några föräldrars regi. Så har ni en hall o några jämngamla barn så är det ju eg väldigt enkelt.

 8. Ja det är nog så man ska göra, starta något själv! Om man hittar någon fler som är intresserad… Det är några år kvar hur som helst. Tack iallafall!

 9. Verkligen bra grej!
  Fin bild också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s