Ekologisk festival


mgfIdag räddade vi hem en totalt misslyckad beach-satsning (trist väder, tång överallt och allmänt dystert på Lomma) med en chansning som gick hem. Vi packade helt sonika ner alla strandprylar, hoppade i bilen och körde till Veberöd för att på vinst och förlust titta in på smygpremiären av Mossagårdsfestivalen. Otroligt lyckat trots att smygpremiären egentligen innebar att man fick ta del av slutskedet av förberedelserna.

Festivalen huserar på en ekologisk gård som ligger i gränslandet mellan skogs- och åkermark. Det mesta är av gammalt stuk och inte precis välansat. Mycket charmigt med andra ord.

Våra små upplevelser på festivalen

  • Total förvirring i hampalabyrinten (2-3 meter hög industrihampa, som ju för övrigt ser ut precis som vanlig cannabis, med luriga gångar som man faktiskt blev ganska förvirrad i – oväntat kul).
  • Besök hos fem kattungar i gamla stallet. Så söta och uppskattade av storasyster att det fick bli dubbla besök. Mamman övervägde att stoppa en av dem i väskan och smuggla hem. Lyckligvis är pappan ordentligt allergisk så vi slapp eventuella pinsamheter här.
  • Fullständigt ljuvliga kickärt/bön-burgare (lite oklara ingredienser) kompad av en kall och välsmakande dansk ekologisk pilsner.
  • En helgalen skrik-poesi-performance (i brist på bättre beskrivning, hade det skett på offentlig plats hade den där poeten sannolikt blivit omhändertagen).
  • En styck helcool lian-gunga, mkt uppskattat av både storasystern och pappan.
  • En medioker men hjärtlig cover-artist.

Tyvärr hade dom inte hunnit igång med ponnyridningen som just nu är storasysters favoritnöje (lite grand till pappans förtret som helst inte vill bli en hästsportspappa men som inte kommer kunna neka henne ett genuint intresse, om det skulle uppstå.. eh kvarstå). Imorgon startar festivalen på riktigt och håller på hela helgen. Artistuppbådet* är inte alls illa men biljetterna är lite väl dyra för att chansa på att det funkar med småbarn (särskilt som dom oddsen inte är särskilt goda). Men ett besök rekommenderas absolut, inte minst med tanke på den sköna stämningen.

—-

Zlatanstoryn rullar vidare (upptäckt att DN skriver bra och intressant om detta, lite oväntat). Verkar vara utan återvändo nu men helt säker kan man ju inte vara förrän avtalen är undertecknade.

—-

* = Några artister som de själva väljer ut (MEN glömmer sälja in sitt bästa ess – Pedalens Pågar!) Pugh Rogefeldt, Östblocket, Py Bäckman, Nicolai Dunger, Fine Arts Showcase, EGLO, Miriam Aïda, Babian, Emil Jensen, Staffan Hellstrand, Peter Wahlbeck, Bob Hansson, Nilla Nielsen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s