stor katastrof


Ikväll insåg Storasyster att morbror + flickvän nog faktiskt inte kommer hem till oss igen på ett tag vilket ledde till fullständig känslomässig katastrof en stund. Vi försökte förklara att det snart är sommar och då skall vi träffas igen. Inte mycket till tröst. Himla knepigt att förstå det där med tidsperspektiv när man är lite dryga 2,5 år gammal.

Vi har också haft förmånen att bli mer eller mindre idiotförklarade från läkarhåll idag. Storasyster har haft lite känslig mage och blivit hemskickad från dagis ett antal gånger i vår (med misstänkta magsjukor men alltid helt kry bortsett från vad blöjorna visat). Så vid senaste tillfället beställdes läkartid för att undanröja tex nån matallergi. Läkarbesöket inleddes med en trött hälsning och en uppmaning som nästan gäspades fram ”sååå, berätta för mig varför ni är här idag då”. Till saken hör att vi faktiskt inte har klippkort på barnläkarmottagningen.

Mellanperioden var en lång pina av försök att hitta ursäkter för varför vi kommit dit och denna (uppenbarligen) sociala visit avslutades med konstaterandet att den stackars läkaren pinades (mitt ord) av säkert 10 besök i månaden av samma art som vårt eget – bortskämda föräldrar som belastar sjukvården istället för att acceptera att deras friska (?) barn blir hemskickade från dagis. Sedärja!

—-

Uppdatering; måste bara tipsa om min mest intressanta blogg just nu kottefamiljen.blogsome.com som efter 2 års adoptionsväntan precis kommit hem med 2 st (!) sköna pågar!

Annonser

3 responses to “stor katastrof

  1. Ajdå…stackars storasyster, hälsa från oss iaf. och tacka för en jättefin vecka. Vi ses snart igen och då blir det ännu mer lek 🙂

  2. Fasen, vad förbannad jag blir. Alltså, att de inte tar er på allvar. Detsamma har jag själv råkat ut för nu med mage (”bara ät mer”, ”ät Losec”), men ni har ju ett BARN som behöver hjälp, för bövelen!

  3. pappabloggen2

    Ja lite trist får man säga att den upplevelsen var. Läkarbyte bestämdes i bilen hem, faktiskt helt oavsett om bedömningen av sjukdomstillståndet var rätt, attityden var så fantastiskt tråkig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s