konsten att konversera


Väldigt ofta förekommande scen runt matbordet:

SF (Stora fisen) -Vad heter du?
M (Mamman) – Kalle Anka
SF – Nääääee (vänder sig fnissande till pappan)
SF – Vad heter du?
P (Pappan) – Långben
SF – Nääääee (vänder sig fnissande till mamman)
SF – Vad heter du?
M – Bamse
SF – Nääääee (vänder sig fnissande till pappan)
SF – Vad heter du?

Osv osv… ni förstår. Mamman brukar försöka maxa den pedagogiska effekten genom att ställa motfrågor om SF;ens namn, ålder och bostadsort men ganska snart trillar vi in i namncirkeln igen. Väldigt gulligt och lite tröttsamt på en gång. När hon är 7 år tänker man nog tillbaka på dom här stunderna med nostalgiska känslor.

Annonser

5 responses to “konsten att konversera

  1. Känner igen mig/oss. Vi försöker ofta styra in det på att tala italienska med Selma och engelska med Hjalmar – bara för att det är sååå fräckt att höra dem tala ett annat språk…men alltid ”dissar” de oss och vill tillbaka till deras konversationer angående alla möjliga ting. (Sen så påpekar de att när vi är ”hemma” (dvs. inne i vårt hus, min anmärkning) är vi i Sverige…då talar vi svenska…)

    Kram
    Nina

  2. pappabloggen2

    Nina, det är roligt att läsa om era erfarenheter som utlandssvenskar, känner igen mig från Australien (ja inte med kids-grejorna då) och tänker en del på hur många har det i Sverige som inte kan språket osv.

  3. Man blir verkligen en erfarenhet rikare att leva ett tag som ”utlandssvensk”. Just språket är ju en problem, det är fortfarande få italienare som vill prata engelska. Många yngre kan, men vill inte då de känner sig ”dåliga” på språket. Jag harvar på med min italienska som jag helst inte vill höra hur den låter i en genuin italienares öron…

  4. Ändå mer varierande än våra samtal som består av ”nejnejnejnejnejnejnej”. Har sagt det så många ggr till en klåfingrig son att han har börjat upprepa det i sömnen ;).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s